Gå till innehåll

Uppgifter saknas

Stängt för säsongen
Liftar
-
Nedfarter
-
Park
-
Längdspår
-
Öppettider
09.00-16.00 alla dagar t o m 18 april!.

Fakta

Säsongsnytt

Efter en rekordsäsong med 202 000 besök förra vintern satsar Järvsöbacken vidare. Efter förra säsongens succé med nyöppnade Bergshotellet fortsätter investeringarna i och omkring skidområdet i Järvsö. Järvsöbacken kommer bredda barnområdet, snösystemet utökas ytterligare för att kunna öka snöproduktionen. För att säkerställa en fortsatt hög kvalitet på barnområden och parken har ytterligare en pistmaskin köpts in. Kvällsåkningen görs om till förlängt öppethållande med skidåkning non-stop från morgon till kväll. På skidsystemets södra sida, i närheten av Bergshotellet fortsätter byggnationerna av turistiskt boende, nu är det 24 nya sex-bäddslägenheter i området Skidstadion som kommer börja byggas redan i höst, och tas i bruk till skidsäsongen 2017-2018. Den största nyheten för säsongen är att backrestaurangen Chinovas Eftertanke byter ut tältkåtan mot ett nybyggt nio-kantigt trähus i form av en tältkåta. - Gästerna kommer att få möta en byggnad med spännande design där inredningen är inspirerad av våra fäbodar. Alla kommer att känna igen mysfaktorn där elden i kaminen är central och menyn med lokala och ekologiska produkter, även om årets meny kommer att ha gäster från Italien och Belgien säger Marie och Sune Frost som driver Chinovas Eftertanke. I längdåkningsparadiset Harsa invigs nya sviten och damernas nya bastu med utsikt över sjön. Även på Stenegård går utvecklingen framåt, från september huserar sju olika hälsoföretag i Rättarlängan. En blandning av massörer, naprapat, spa-terapeut, skönhetsbehandlingar och en butik med Maria Åkerbergprodukter (ekologisk svensk hudvård av bästa kvalitet). - Det kommer bli en toppenfin åretruntvereksamhet säger verksamhetsledare Charlotta Netsman. Lagom till vintersäsongen öppnar också Workspace Järvsö. En effektiv arbetsmiljö för dig som behöver någonstans att arbeta under din vistelse i Järvsö. Workspace Järvsö är ett samarbete med Untied Spaces.

Liftar, antal: 8 st
Släpliftar: 6 st Stolliftar: 2 st Gondol/Kabin: 0 st
Nedfarter, antal: 20 st
Svarta: 2 st
Röda: 7 st
Blå: 6 st
Gröna: 5 st
Opistade nedfarter: 0 st
Belysta: 9 st
Kanonsnö: 20 st
Längsta nedfart: 2000 m
Högsta fallhöjd: 200 m
Total nedfartslängd: 15 km
Park, antal: 3 st
Järvsö Snowpark (Öppen) Blå delen tre linjer Tre blå hopp En liten spine Down box Stort pvc rör 2raka boxar Shotout box Battleship box Stort dancefloor Röda och svarta features Bred kink flat down Rainbow box S-rail Waterfall rail Shotout pvc Snö box Ett rakt rör och ett down som man ska kunna hoppa i mellan Två röda hopp Och Ett stort svart hopp och några fler små och stora features
Järvsö barnpark (Öppen) Barnparken Tre hopp kink box Battleship box Rainbow box Hotellbacken Ett hopp En rak box En rainbow box I knattebacken finns terrängvågor samt diverse figurer.
Järvsö Skicross (Öppen) Kul snabb bana i Skolbacken och Blixten. Samarbete med Svenska Skicross-landslaget!
Längdspår: 2 km
Belysta längdspår: 2 km Kanonsnö längdspår: 2 km

Diverse

Barnområde: Ja Skidskola: Ja Skiduthyrning: Ja Servering: Ja

Vägbeskrivning

Från Stockholm E4 norrut, tar ni av höger innan Tönnebro och följer skyltarna mot Järvsö.
30 mil från Stockholm.

Visa på karta

Väglag

Vill du veta aktuellt väglag för din skidresa, se Trafikverkets väglagsrapport.

Övrigt

15 minuter från Järvsö by i Harsa finns 80 km preparerade längdspår.

Pistkarta

Dela med dig!

Väderprognos

 1. Halvklart 19°C

  Dagens prognos

  I norr driver moln in från sydost, i morgon regn söderifrån

 2. Fre

  14°C
 3. Lör

  15°C
 4. Sön

  17°C
 5. Mån

  14°C
Vädret i samarbete med SMHI.

Snöläget just nu

Kontakt

assets/resort/_resampled/SetWidth100-logo_74.gif
Hemsida www.jarvsobacken.se
Epost
Telefon 0651-415 50
Adress Rödmyravägen 17
820 40 Järvsö
0
0
50+
0
0
100%

Öppna anläggningar

Avstånd från Göteborg
0
0
250 mil

Senast besökta