Gå till innehåll

Uppgifter saknas

Stängt för säsongen
Liftar
-
Nedfarter
-
Park
-
Längdspår
-
Öppettider
Öppet alla dagar 09.30-16.00

Fakta

Säsongsnytt

Järvsö ökar takten – miljoninvesteringar i byn
Järvsöbacken gjorde sin bästa säsong någonsin 2012/2013. Antalet skiddagar ökade från 169 000 till 185 000. Inför säsongen 2013/2014 storsatsar hela byn i flera olika projekt och totalt investeras det runt 50 miljoner inför den kommande vintern.
Alpbyn, som ligger mitt i skidsystemet, gör en investering på dryga fyra miljoner där de bygger ut restaurangverksamheten för att kunna ta emot 340 sittande matgäster och 600 gäster till after skin. Det kommer även att byggas ett microbryggeri till verksamheten där ett lokalt Järvsö-öl ska bryggas.
– Det känns fantastiskt roligt att satsa och kunna komplettera byn med Järvsö bryggeri, säger Sara Malmqvist Alpbyn.
Järvsöbacken jobbar vidare på den inslagna linjen att vara den bästa vinteranläggningen för barnfamiljer i Sverige. Utökade grill- och lekområden, ny pulkabacke samt fler aktiviteter vid Loastigen kommer att genomföras.
– Våra gäster talar ofta om för oss hur mycket man uppskattar den bra skidåkningen nära Stockholm och att man kan åka till Järvsö med både tåg, buss och bil. Det gör oss såklart extra stolta över att vi i år kan säkerställa den goda kvalitén med utbyggnad av snösystemet och en ny pistmaskin, säger Peter Augustsson, vd för Järvsöbacken.

Orbaden Konferens & Spa satsar vidare och har byggt till 100 kvadratmeter för fler och bättre behandlingsrum samt att de har rekryterat en ny köksmästare med meriter från Motorverkstaden på Värmdö och Hotell Diplomat i Stockholm.
I backnära område inveteras det också 8 miljoner kronor i nya bäddar som kommer att vara klara till säsongsöppning.
Många barnfamiljer förlägger sin vintersemester i Järvsö och för att möta deras behov har Ica i byn under sommaren gjort en jätteinvestering på ca 30 miljoner kronor där butiksytan mer än fördubblats och fler kassor installerats – allt för att göra det enklare för kunderna.
– Vi bygger ut med tanken att fylla sortimentet som en Ica kvantum eller Maxi butik men behåller storleksordningen supermarket. Vi kommer också synliggöra de ekologiska varorna mer och vi byter ut hela kylsystemet till ett mer miljöeffektivt system, Säger Magnus Hedin ägare av Ica Supermarket Järvsö.
Runt om i Järvsö satsas det för att det ska bli enklare att röra sig i byn utan bil. I år har även en ny gång- och cykelväg gjorts från Järvsöbacken till centrum och från Hotell Järvsöbaden kommer man i år att förbereda ett glidspår från Järvsöbackens södra område så att det blir lättare att ta sig ner till hotellet från skidområdet.
I år öppnade onlinebokningen tidigare än någonsin. Ett val som senare visat sig varit mycket lyckat. Järvsös gäster uppskattar den tidiga möjligheten att boka sin vintersemester och bokningarna inför vintern har ökat med över 90 % jämfört med föregående år.

Järvsö är en åretruntdestination som erbjuder varierande upplevelser. Vintertid är det full fart i Järvsöbacken – Sveriges elfte största skidanläggning där det finns nedfarter i alla svårighetsgrader och ett stort barnområde med mycket aktiviteter. Föredrar du skidåkning på längden finns Harsa med miltals med välpreparerade spår och ett skicenter. Lär dig mer om våra stora rovdjur på Järvzoo och om Hälsinglands historia, eller delta i någon av alla kulturella aktiviteter. Här ges många tillfällen för barn och familjer att tillsammans uppleva natur och kultur.
Till Järvsö tar du dig enkelt med bil, buss eller tåg. Med bil tar det tre timmar från Stockholm och tåget stannar varje dag mitt i byn.

Liftar, antal: 7 st
Släpliftar: 5 st Stolliftar: 2 st Gondol/Kabin: 0 st
Nedfarter, antal: 19 st
Svarta: 2 st
Röda: 7 st
Blå: 6 st
Gröna: 4 st
Opistade nedfarter: 0 st
Belysta: 9 st
Kanonsnö: 19 st
Längsta nedfart: 2000 m
Högsta fallhöjd: 200 m
Total nedfartslängd: 14 km
Park, antal: 2 st
Järvsö Snowpark (Öppen) Järvsö Parken startar i Östbacken fortsätter genom krogsvängen ner i nedre skolbacken och ner via glidspåret till Norr/Väst liften. Barnparken 3 boxar en rak en kinkad en rainbow och ett dancefloor. I öst det den blå hopp linjen tre hopp samt rail linjen sedan oxå två raka boxar ett picknickbord ett tjockt pvc rör och förhoppningsvis blir danceflooret klart inom kort. Sen är det ett rött rakt rail och två svarta ett rakt 9m och en down flat down shotgun rail. I skol har vi en rak box och ett battleship box å en riktigt skön corner. Fler överaskningar dyker upp inom kort.
Järvsö barnpark (Öppen) Barnparken: Barnparken: Just nu 3 st små hopp, barn dance-floor samt 2 små boxar en rak och en kinkad. I knattebacken finns terrängvågor samt diverse figurer. Just nu finns även 2st blåa hopp i Skolbacken samt kort räcke (4 meter) och ngr Sidohopp i glidspåret.
Längdspår: 25 km
Belysta längdspår: 3 km Kanonsnö längdspår: 0 km

Diverse

Barnområde: Ja Skidskola: Ja Skiduthyrning: Ja Servering: Ja

Vägbeskrivning

Från Stockholm E4 norrut, tar ni av höger innan Tönnebro och följer skyltarna mot Järvsö.
30 mil från Stockholm.

Visa på karta

Väglag

Vill du veta aktuellt väglag för din skidresa, se Trafikverkets väglagsrapport.

Övrigt

15 minuter från Järvsö by i Harsa finns 80 km preparerade längdspår.

Pistkarta

Dela med dig!

Väderprognos

 1. Mulet 15°C

  Dagens prognos

  Mulet

 2. Sön

  14°C
 3. Mån

  14°C
 4. Tis

  18°C
 5. Ons

  21°C
Vädret i samarbete med SMHI.

Webbkameror

Kontakt

assets/resort/_resampled/SetWidth100-logo_74.gif
Hemsida www.jarvsobacken.se
Epost
Telefon 0651-415 50
Adress Rödmyravägen 17
820 40 Järvsö
0
0
50+
0
0
100%

Öppna anläggningar

Avstånd från Göteborg
0
0
250 mil

Senast besökta