Gå till innehåll

Uppgifter saknas

Stängt för säsongen
Liftar
-
Nedfarter
-
Park
-
Längdspår
-
Öppettider

Fakta

Säsongsnytt

Järvsö ökar takten igen – mångmiljoninvesteringar i byn

Trots en varm vinter gjorde Järvsöbacken en av sina bästa säsonger någonsin 2013/2014 och nu satsar Järvsö mer än någonsin förr på mat, dryck och boende.

Mitt i Järvsöbackens skidområde ligger Alpbyn som under fjolåret byggde ut restaurangverksamheten för att kunna ta emot fler sittande gäster. Till den här vintern kommer de också öppna Järvsö bryggeri där lokalt
Järvsö-öl ska bryggas.

Hotell Järvsöbaden investerar i en spa-anläggning för att återknyta till sin historia som kurhotell. Under flygeln i öster finns i dag en stenkällare som kommer att inredas med kallbad och varmbad. Vatten från egna källan på Öjeberget kommer flöda genom kallbadet och varmpool kommer sänkas ner i golvet. Till detta kommer också en 160 kvm stor utbyggnad inredas med behandlingsrum, omklädningsrum, dusch, torr- och ångbastu, relax och gym.

- Det känns fantastiskt roligt att vi kan ta tillvara vår historia och återknyta till vår tradition som kurhotell och vi är stolta över att vi nu kan genomföra den största investeringen som gjorts sedan starten 1905, Per Ångström VD på Järvsöbaden.

Utbyggnaden räknas vara klar till början av skidsäsongen 2014/2015 och invigning kommer att ske i samband med att Järvsöbaden firar 110 år i samma ägarfamilj under 2015. I längdskidparadiset Harsa påbörjades en utbyggnad under sommaren där man bygger ut restaurangen, fler konferensrum och gemensamma utrymmen som bastu och duschar och redan till vintern räknar man med att ha utbyggnationen klar.

Berglin bygg har under 2014 färdigställt 13 lägenheter på Helsingegården, en investering som når upp till 11 miljoner. Berglin bygg har också nyligen förvärvat mark för nybyggnationer i Kyrkbyn, Kåsjö och Skålbo.

Lill-Babs Caffär står inför vintern med ny arrendator. Anna och Per Bergenuddh som driver Järvsö gårdsbageri kommer att ta över caffären med ambition att göra den till ett av Sveriges bästa caféer med hjärta, passion och hälsingska råvaror. Tevsjö destilleri fortsätter att expandera och till vintern kommer man öppna ett Whiskeyförråd där man kan köpa ett andelsfat och man kommer även bygga vidare på sitt koncept med restaurang under glastak utomhus. Det investeras ca. 1 miljon kronor i den fortsatta expansionen.

Bergshotellet – Järvsö första ski-in ski-outhotell

Bergshotellet i Järvsö är en av de största satsningarna som görs i Järvsö just nu. Hotellet som byggs vid det södra skidområdet är Järvsös första hotell i ski-in ski-out läge och det kommer att rymma 270
bäddar och en restaurang med totalt 380 sittplatser.

– Med 270 bäddar, ski-in ski-out, kommer det nya hotellet att tillgodose något som våra gäster efterfrågat, säger Anders Bucht, VD i Bergshotellet.

Byggnationen av hotellet startar under hösten 2014 och räknas vara klart för invigning till sommaren 2015. I byggnaden kommer det förutom hotell och restaurang också inrymmas flera serviceplatser för att förenkla för gästen.

– Byggnaden kommer att innehålla hotell, gästcenter, shop, skiduthyrning, skidskola och en restaurang med plats för 180 sittplatser inomhus och 200 platser utomhus, säger Anders.

Det bubblar överallt i byn och investeras över 100 miljoner kronor det kommande året.


Järvsöbacken rustar för att öka kapacitet

Inför den kommande vintern satsar Järvsöbacken ännu mer för att jobba vidare på den inslagna linjen att vara en av Sveriges bästa vinteranläggningar. I år satsar man på kvalité och kapacitet på snöläggning. 16 miljoner kronor satsas i ett utvecklat snöläggningssystem med kompressorer,
pumpar, ställverk, rörledningar och fler kanoner.

- Det är enorma mängder snö som vi producerar. När systemet går på max sprutar vi ut en snömängd motsvarande 240 lastbilslass med snö i timmen. Det är en fördubbling gentemot förra säsongen, säger Peter Augustsson Järvsöbackens VD.

Den nya systemet gör att man kommer kunna lägga all snö på berget på 13 dygn istället för tidigare 20. Man kommer dessutom att efter bara fem dygn ha tio nedfarter klara. Den förbättringen innebär en fördubbling av kapaciteten av snöläggningen i sitt första skede.

– Med det nya snökanonsystemet betyder det för gästen att det blir en tidigare säsongsstart, ett bättre underlag och i slutändan en mycket bättre upplevelse, säger Peter.

Förutom den stora investeringen arbetar Järvsöbacken vidare med att utveckla sitt skidområde med fler grill-, lek och aktivitetsplatser kring barnområdet. I framtidsplanen finns också en större investering på 11 miljoner kronor för en ny lift, rullband, belysning, nedfart och barnområde på det södra skidområdet i anslutning till Bergshotellet.Järvsö är en åretruntdestination som erbjuder varierande upplevelser. Vintertid är det full fart i Järvsöbacken – Sveriges nionde största skidanläggning där det finns nedfarter i alla svårighetsgrader och ett stort barnområde med mycket aktiviteter. Föredrar du skidåkning på längden finns Harsa med miltals med välpreparerade spår och ett skicenter. Lär dig mer om våra stora rovdjur på Järvzoo och om Hälsinglands historia, eller delta i någon av alla kulturella aktiviteter. Här ges många tillfällen för barn och familjer att tillsammans uppleva natur och kultur. Till Järvsö tar du dig enkelt med bil, buss eller tåg. Med bil tar det tre timmar från Stockholm och tåget stannar varje dag mitt i byn.

Liftar, antal: 7 st
Släpliftar: 5 st Stolliftar: 2 st Gondol/Kabin: 0 st
Nedfarter, antal: 19 st
Svarta: 2 st
Röda: 7 st
Blå: 6 st
Gröna: 4 st
Opistade nedfarter: 0 st
Belysta: 9 st
Kanonsnö: 19 st
Längsta nedfart: 2000 m
Högsta fallhöjd: 200 m
Total nedfartslängd: 14 km
Park, antal: 3 st
Järvsö Snowpark (Stängd) Detta är vad som står uppe till helgen. Blå linje. Tre blå hopp Spine Box dancefloor Battleship Box Down Box Jätte pvc Banan Box (lite svårare, rödmarkerad) Box Röd/svart linje. Blandad svårighetsgrad. Love handle 9meters rakt rör Snöbox Rainbow Step-up till down rail Wallride special Shootgun rail S-rail Två röda hopp Barnparken Dancefloor Kinkbox Rainbow Grönt hopp Boardercross/skicross Nästa vecka kommer vi jobba med att bygga en corner i nedre skol. Ett svart hopp i hopplinjen. Lite smågrejer i parken. Bygga om barnparken. Puckelpist i vargen.
Järvsö barnpark (Stängd) Barnparken: Barnparken: Just nu 3 st små hopp, barn dance-floor samt 2 små boxar en rak och en kinkad. I knattebacken finns terrängvågor samt diverse figurer. Just nu finns även 2st blåa hopp i Skolbacken samt kort räcke (4 meter) och ngr Sidohopp i glidspåret.
Järvsö Skicross (Stängd) Kul snabb bana i Skolbacken och Blixten. Samarbete med Svenska Skicross-landslaget!
Längdspår: 25 km
Belysta längdspår: 3 km Kanonsnö längdspår: 0 km

Diverse

Barnområde: Ja Skidskola: Ja Skiduthyrning: Ja Servering: Ja

Vägbeskrivning

Från Stockholm E4 norrut, tar ni av höger innan Tönnebro och följer skyltarna mot Järvsö.
30 mil från Stockholm.

Visa på karta

Väglag

Vill du veta aktuellt väglag för din skidresa, se Trafikverkets väglagsrapport.

Övrigt

15 minuter från Järvsö by i Harsa finns 80 km preparerade längdspår.

Pistkarta

Dela med dig!

Väderprognos

 1. Nästan klart 19°C

  Dagens prognos

  Mest soligt

 2. Sön

  19°C
 3. Mån

  17°C
 4. Tis

  17°C
 5. Ons

  15°C
Vädret i samarbete med SMHI.

Kontakt

assets/resort/_resampled/SetWidth100-logo_74.gif
Hemsida www.jarvsobacken.se
Epost
Telefon 0651-415 50
Adress Rödmyravägen 17
820 40 Järvsö
0
0
50+
0
0
100%

Öppna anläggningar

Avstånd från Göteborg
0
0
250 mil

Senast besökta