Gå till innehåll

Uppgifter saknas

Stängt för säsongen
Liftar
-
Nedfarter
-
Park
-
Längdspår
-
Öppettider

Fakta

Säsongsnytt

Efter en rekordsäsong med 187 000 besök förra vintern satsar Järvsöbacken vidare rejält i anslutning till Bergshotellet med nytt barnområde med lift, tre nya rullband och belysning. Från toppen till sydsidan installeras också transportbelysning så man kan åka skidor till sydsidan även kvällstid.

Den 18 september slår Järvsö upp dörrarna till byns nya ski-in ski-out-hotell och bike-in bike-out-hotell, Bergshotellet, mitt i skidsystemet. Med 52 familjerum och sammanlagt 250 bäddar finns rum för allt från romantisk tvåsamhet till den stora familjen med massor av utrustning. I den vackert ljusa gourmetrestaurangen med utsikt över berget finns plats för 380 gäster. Krögare på Bergskrogen är prisbelönte Pär Johansson, som även driver Växbo Krog och Bollnäs Kulturkrog. Han utlovar en gastronomisk mix av Hälsingland, Italien och Frankrike.

Järvsöbacken gör i år en jättesatsning på barnfamiljerna.

– Vi är alltid lyhörda över vad våra kunder önskar och sätter värde på. Vi dubblerar kapaciteten och möjligheterna för barnen och bygger ett helt nytt barnområde i anslutning till Bergshotellet, säger Peter Augustsson, vd Järvsöbacken.

Den nya barnliften i anslutning till Bergshotellet kommer att stå färdig till årets vintersäsong. Dessutom kommer tre nya rullband att monteras i backarna.

– Vi investerar i en transportbelysning som ger ledbelysning från Toppliften via Himlabacken, ner genom Vargen till Bergshotellet. Det ger möjlighet att kvällstid ta sig ner från toppen av Norrbacken till hotellet när liftarna stänger på Norr. Det blir också belysning i nya barnområdet vid hotellbacken, säger Peter Augustsson.

Järvsöbacken öppnar även en ny skidshop, skiduthyrning, skipassförsäljning och skidskolebokning i Bergshotellet. För att säkra snötillgången i backarna byggs snösystemet ut för att göra snö i nya barnområdet och att snabbare lägga snö i övriga systemet.

Järvsöbacken har från säsongen 2015-2016 :

20 nedfarter
8 liftar
2 Barnområden
4 rullband

Övriga nyheter

På Järvsöbaden tar man till vara på sin historia som kurhotell:
– Spa-avdelningen som vi öppnade till jul förra året har varit en stor succé och vi kommer göra det bästa året någonsin i Järvsöbadens 110-åriga historia säger hotellchef Inger Ångström.

Järvsö Snöskor kommer att utöka sina snöskoturer i år med bynära vandringar för att göra det ännu enklare att ta sig ut i naturen. I fjol var vandringen upp på Klacken otroligt populär, den kommer självklart att återkomma även i år.

Förra årets internet-succe med direktsändning från Järvzoos björnide återkommer även i år. Vill man besöka parken så är det öppet varje dag, precis som vanligt.

I längdåkningens paradis - Harsa, byggs matsalen ut med ca 110 kvadratmeter. Detta ger 82 nya sittplatser. Om vädret är gynnsamt kommer det att finnas 80 km preparerade klassiska spår till första advent.

Hälsingegården Lökes i Skästra kommer erbjuda fyra fina lägenheter för fint boende i vinterbonad Hälsingegård med herrgårdskaraktär när skidsäsongen drar igång.

Chinovas Eftertanke - serveringskåtan på Järvsöbackens sydsida fortsätter att satsa och utökar antalet sittplatser på den soliga sydsluttningen.

Och som vanligt går det fint att boka in sig i Järvsöbadens spa, även om man inte bor på hotellet.

Viktiga datum i Järvsö vintern 15/16:

18 sept Bergshotellet öppnar

26 sept Mickelsmässmarknad på Stenegård.
Vi fyller alla gårdsplaner och hela Träteatern med marknadsstånd, underhållning och bjuder in till skördefest! Fyll förråden med det bästa inför vintern! Mat, grönsaker, hantverk, honung.

3-4 okt ”Girls Wellness Academy” med Emma Igelström på Järvsöbaden.
Energigivande träningshelg. Fokus på hälsa, livskvalitet och välmående.

31 okt Allhelgonastämmning på Stenegård.
Ljus och eldar i trädgården. Konsert och soppa i träteatern. Öppet i butiker och galleri.

1 nov Järvsö Bergscykelpark stänger för säsongen.
Efter en lång säsong stänger cykelparken. Man avslutar med barmarksgaranti under höstlovet.

6-8 nov. Antikpaket på Järvsöbaden.
Med antikexperterna Pontus & Sofhia Silverstolpe samt Byggnadsantikvarie Göran Gudmundsson och Kjell Höök. Programmet innehåller bl.a Hälsingemöblernas historia, kulturarv och husen, Bordskulturens historia och matkultur.

5-6 dec Traditionell julmarknad Stenegård
Hembygdsföreningenen arrangerar julmarknad med lokala hantverkare och matproducenter.

19 dec Järvsöbacken öppnar för säsongen dagligen. (Om vädret tillåter är det helgöppet tidigare)

30 jan Harsa Ski Marathon.
Seedningslopp för Vasaloppet 42 km klassisk stil.

14 feb Hälsingeleden på skidor.
Seedningslopp inför Vasaloppet. Från Harsa till Bollnäs. 56 km klassisk stil.

2 april Magasin Järvsö Big Air.
Big air-tävling för skidor och snowboard i Järvsöbacken.


Skidåkning, cykling, kultur och världsarv. Varierande upplevelser under alla årstider i Järvsö, Hälsingland.
Destination Järvsö AB förmedlar boende, aktiviteter och upplevelser för besökande i gäster i Järvsö med kringliggande orter. Genom Destination Järvsö AB:s bokningscentral samt turistbyråverksamheten som bedrivs på uppdrag av Ljusdals kommun är Destination Järvsö AB den första gästen får kontakt inför sitt besök.

Liftar, antal: 8 st
Släpliftar: 6 st Stolliftar: 2 st Gondol/Kabin: 0 st
Nedfarter, antal: 20 st
Svarta: 2 st
Röda: 7 st
Blå: 6 st
Gröna: 5 st
Opistade nedfarter: 0 st
Belysta: 9 st
Kanonsnö: 20 st
Längsta nedfart: 2000 m
Högsta fallhöjd: 200 m
Total nedfartslängd: 15 km
Park, antal: 3 st
Järvsö Snowpark (Stängd) Detta är vad som står uppe till helgen. Blå linje. Tre blå hopp Spine Box dancefloor Battleship Box Down Box Jätte pvc Banan Box (lite svårare, rödmarkerad) Box Röd/svart linje. Blandad svårighetsgrad. Love handle 9meters rakt rör Snöbox Rainbow Step-up till down rail Wallride special Shootgun rail S-rail Två röda hopp Barnparken Dancefloor Kinkbox Rainbow Grönt hopp Boardercross/skicross Nästa vecka kommer vi jobba med att bygga en corner i nedre skol. Ett svart hopp i hopplinjen. Lite smågrejer i parken. Bygga om barnparken. Puckelpist i vargen.
Järvsö barnpark (Stängd) Barnparken: Barnparken: Just nu 3 st små hopp, barn dance-floor samt 2 små boxar en rak och en kinkad. I knattebacken finns terrängvågor samt diverse figurer. Just nu finns även 2st blåa hopp i Skolbacken samt kort räcke (4 meter) och ngr Sidohopp i glidspåret.
Järvsö Skicross (Stängd) Kul snabb bana i Skolbacken och Blixten. Samarbete med Svenska Skicross-landslaget!
Längdspår: 25 km
Belysta längdspår: 3 km Kanonsnö längdspår: 0 km

Diverse

Barnområde: Ja Skidskola: Ja Skiduthyrning: Ja Servering: Ja

Vägbeskrivning

Från Stockholm E4 norrut, tar ni av höger innan Tönnebro och följer skyltarna mot Järvsö.
30 mil från Stockholm.

Visa på karta

Väglag

Vill du veta aktuellt väglag för din skidresa, se Trafikverkets väglagsrapport.

Övrigt

15 minuter från Järvsö by i Harsa finns 80 km preparerade längdspår.

Pistkarta

Dela med dig!

Väderprognos

 1. Mulet 2°C

  Dagens prognos

  Mulet

 2. Tors

  -3°C
 3. Fre

  5°C
 4. Lör

  2°C
 5. Sön

  2°C
Vädret i samarbete med SMHI.

Webbkameror

Kontakt

assets/resort/_resampled/SetWidth100-logo_74.gif
Hemsida www.jarvsobacken.se
Epost
Telefon 0651-415 50
Adress Rödmyravägen 17
820 40 Järvsö
0
0
50+
0
0
100%

Öppna anläggningar

Avstånd från Göteborg
0
0
250 mil

Senast besökta